BV Familie, als het thuis maar goed geregeld is.

 

We ondersteunen, informeren, betrekken, onderzoeken, komen in actie en vertellen. Dat doen we samen met onze Bondgenoten, fans, vrijwilligers, sponsoren en meer. Projecten waar we mee bezig zijn, zijn:

Week van de Ouder

Van 28 mei tot 1 juni 2018 is het de Week van de Ouder. BV Familie is samen met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en Wij Jonge ouders inititiatiefnemer van de week. Tijdens de Week van de Ouders (28 mei t/m 1 juni 2018) zetten wij de toenemende druk op ouders én kinderen hoog op de agenda. We willen oplossingen voor de uitdagingen waar families tegenaan lopen en een maatschappij waar oog en aandacht is voor gezinnen en hun uitdagingen

Ticket To the Tropics

In onze documentaire Ticket to the Tropics geven wij een hedendaags beeld van het ouderschap anno nu. Tropenjaren, alle ballen in de lucht houden, het klinkt onschuldig maar veel ouders, blijkt uit onderzoek, ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging. Keuzes maken, schuldgevoelens, alles organiseren, onzekerheid en kwetsbaarheid, voldoen aan alle verwachtingen, combineren van werk en zorg. Het zijn slechts voorbeelden die aantonen dat de druk op ouders en kinderen te groot wordt. BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid willen dit agenderen.  We willen oplossingen voor de uitdagingen waar families tegenaan lopen en een maatschappij waar oog en aandacht is voor gezinnen en hun uitdagingen. Vertel ons wat jij ervan vindt! #hebheterover

#hebheterover

Met deze # willen wij graag de discussie aanzwengelen en aankaarten dat iedereen een rol speelt in de oplossing, want ons inziens wordt er te weinig gepraat over wat er op ouders afkomt. Ben je zwanger en wordt er altijd aan jou gevraag hoe jij dat gaat doen straks met je werk, maar nooit aan je partner? #hebheterover. Waarom heet het een papadag? #hebheterover Waarom praat de professional altijd tegen de moeder en niet tegen de vader? #hebheterover Mag een werkgever vragen aan zijn vrouwelijke medewerker of de vader de volgende keer naar huis gaat als het kind ziek is? #hebheterover

Tour du Professional

Met de documentaire Ticket to the Tropics gaan we ook een Tour du Professionals maken, waarbij we met professionals uit de jeugdgezondheidszorg (JGZ), kinderopvang en onderwijs het gesprek aangaan over de uitdagingen van ouders en hoe daar het beste op in te spelen. Samen kijken we de docu en gaan we in gesprek wat dat betekent voor de professional. Wil je meer weten of wil je samen met jouw collega's dit gesprek met ons voeren, neem dan met ons op! We komen graag bij je langs.

Onderzoek Ouders over ouderschap

In het voorjaar van 2018 hebben we onderzoek gedaan naar wat ouders van het ouderschap vinden. Binnenkort volgen de eerste resultaten.

BV Familie Panel

Voortkomend uit het onderzoek 'Ouders over Ouderschap' willen we graag het BV Familie Panel opzetten waarbij ouders meedenken en hun mening geven over verschillende onderwerpen. Wil je ook meedoen? dan bij ons aan!

Wat Ouders Willen Weten

Er is veel informatie beschikbaar voor (aanstaande) ouders. Brochures bij verloskundigen, de huisarts en het consultatiebureau en websites en fora vol tips, kennis en links. Maar welke informatie is betrouwbaar? Hoe onafhankelijk zijn al deze kennisdelers? En waar vind je wat? Om te beginnen moet je goed weten wat je waar zoekt: de informatie is er vaak wel, maar erg versnipperd. Bovendien: als niemand je wijst op bepaalde regelingen, mogelijkheden... wat dan?

Gemiste kans! Daarom hebben wij WOWW, Wat Ouders Willen Weten, gemaakt. Speciaal voor ouders met jonge kinderen en aanstaande ouders. Het doel is vrij simpel: ouders objectieve informatie geven op het moment dat ze het nodig hebben.

Hoe werkt het?
Ouders melden zich aan op de website voor WOWW. Hierbij kunnen zij aangeven wat de leeftijd is van hun kind of wanneer ze uitgerekend zijn. Vervolgens krijgen zij 10x een mail op specifieke momenten. Bijvoorbeeld als de aanstaande moeder 20 weken zwanger is. Of wanneer het kind bijna naar school gaat. Meer weten of je gelijk inschrijven? Dat kan!

BV Familiedier

Elk jaar reiken we de BV Familiedier uit, een prijs voor een organisatie of initiatief die net dat stapje meer zet voor familie's. Ken jij een organisatie die er echt is voor familie's, die het makkelijker maakt? ze dan aan bij ons!

Mag het ietsje meer zijn?

Wat moeten we volgens jou nog meer doen? Waar heb je behoefte aan? Waar loop jij met je gezin tegenaan? Of heb jij ook een idee voor een project? , denk mee, doe mee.