Wie zijn wij

BV Familie, De Nederlandse gezinsbond, is de belangenorganisatie voor gezin om het makkelijker te maken. Ons doel is aan tafel komen. Bij politieke partijen, werkgevers, maatschappelijke organisaties en natuurlijk aan onze eigen keukentafel! Want er is genoeg te bespreken en te verbeteren als het gaat om ouderschap anno nu. Een paar voorbeelden. Kan het schoolsysteem niet beter aansluiten op werktijden? Wat is goed werkgeverschap als het gaat om werkende ouders? Kunnen we de wachttijden in de kinderopvang verkleinen? En thuis, kunnen we de taken evenwichtiger en efficiënter verdelen?

Met jouw stem komen wij aan tafel.

In feite is het vrij simpel. Geen enkele politieke partij vertegenwoordigt werkende ouders. Dus moeten we dat zelf doen. Tenminste, als we vinden dat er in Nederland best wat mag veranderen. Natuurlijk zijn we superrr gelukkig en onze kids ook, blijkt telkens uit diverse onderzoeken. Maar betekent dit dat het niet beter kan? En tegen welke prijs houden we al die geluksballen zo huizenhoog? Blijven we blind voor de druk op ouders (en kinderen)? Voor ons volle leven waarin we elke dag een klein gevecht leveren met files, slecht aansluitende werk- en school/opvangtijden, studie- en vakantiedagen, onze eigen ambities versus onze verantwoordelijkheden thuis en ga zo maar door.

Doelgerichte campagnes voor ouders anno nu

Onze aanpak wordt gekenmerkt door een kritische blik, een knipoog, maar ook veel actie. We trekken ten strijde tegen zaken die onnodig moeilijk zijn. Met enige regelmaat komen we met een campagnethema waarbij we een voor gezinnen belangrijk thema aansnijden met als doel het leven van ouders makkelijker te maken. Daarnaast maken we het makkelijker met praktische tips en informatie.  Met andere woorden: de BV Familie is opgericht, omdat geen enkel bedrijf zó bijdraagt aan de maatschappij als familie.

Daarom BV Familie

BV Familie wil oplossingen voor de uitdagingen waar families tegenaan lopen en een maatschappij waar oog en aandacht is voor gezinnen en hun uitdagingen. Dit doen we door ouders beter te ondersteunen.  Door er met elkaar over in gesprek te gaan, #hebheterover. Door projecten te starten. Maar vooral door samen te werken met allen die ons doel ondersteunen, het echt makkelijker maken. Met elkaar bereik je namelijk meer en door onze krachten te bundelen worden we een olievlek waar rekening mee gehouden moet worden.

Doe je mee?

Ben je het met ons eens? Moet er echt wat veranderen? Doe dan mee. We kunnen jouw steun heel goed gebruiken. Dat kan op heel veel manieren. Bijvoorbeeld door je stem te geven aan de BV Familie, door ons financieel te steunen, maar ook door ons te volgen op Facebook, Instagram of Twitter. Of vind je het misschien leuk om mee te denken in ons panel of wil je een blog schrijven? Mail ons dan!

Onze oprichters

BV Familie is een initiatief van Stichting Voor Werkende Ouders (SVWO). De stichting wil de juiste voorwaarden om werk en zorg te combineren. Renate Tromp en Marjet Winsemius zijn de drijvende kracht achter de BV Familie.
Renate Tromp is zelfstandig ondernemer (journalist en filmmaker). Ze startte haar carrière in de bladen, stapte over naar de reclame en werd hoofd communicatie bij een beursgenoteerde onderneming, maar ontdekte dat haar hart bij schrijven en filmen ligt. En bij vrouwen, of beter gezegd ‘de emancipatie van’ vrouwen. Zonder verzuring. Waarvan akte. Bovendien weet ze als geen ander dat je voor de beste emancipatie van vrouwen OOK mannen nodig hebt. Renate woont samen met Bas en heeft twee kinderen: Josephine en Christiaan.
Marjet Winsemius is directeur van Stichting Voor Werkende Ouders. Na de Hoge Hotelschool in Den Haag te hebben afgerond, ging ze aan de slag als adviseur in communicatie en projectmanagement. In 2010 richtte ze Voor Werkende Moeders op, later Stichting Voor Werkende Ouders, omdat de bezuinigingen op de kinderopvang en de discussie over vrouwen naar de top niet klopten, volgens haar. Marjet is getrouwd met Michel en heeft een tweeling, Max en Lieve.

Onze Partners

Wij vinden het belangrijk om samen het makkelijker te maken voor gezinnen in Nederland. Met deze bondgenoten werken we hieraan.

Onze oprichters BV Familie is een initiatief van Stichting Voor Werkende Ouders (SVWO). De stichting wil de juiste voorwaarden om...

#bvfamilie

    Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to connect your Instagram account.