post main
X

Wat Ouders Willen Weten

Krijg je binnenkort een kind, of heb je een (jong) gezin? Gefeliciteerd! En succes! Want met de voorbereidingen en al het uitzoekwerk alleen al kun je behoorlijk druk zijn. Weet jij bijvoorbeeld…

… wat je allemaal moet beslissen en regelen voor de bevalling, de opvang van je kind, de basisschool? … wat je rechten en plichten zijn als het gaat om ouderschap, verlof, gezag? ... bij wie je het beste kunt aankloppen met vragen over gezondheid, opvoeding, geldzaken, het combineren van werk en zorgtaken?

Het verzamelen van informatie – die ook nog eens juist, ongekleurd en helder uitgelegd is – kan een stuk eenvoudiger, vindt de BV Familie.

Daarom hebben we Wat Ouders Willen Weten (WOWW) in het leven geroepen.

post blog
X

Consumentenbond geeft advies

ma 04 juni 2018

De Consumetenbond heeft een video gemaakt speciaal voor aanstaande ouders over het kiezen van kinderopvang. Neem even 5 minuten en laat je meenemen.

.

post blog
X

Wat doet de GGD in de kinderopvang?

di 10 april 2018

De GGD speelt een grote rol in de kinderopvang. Ze zijn de toezichthouder en gaan verwacht en onverwacht langs bij kinderopvang, gastouderopvang en peuterspeelzalen. Ze kijken of de organisatie zich aan de wettelijke regels houdt. In dit filmpje leggen ze het goed uit. Als jij vragen hebt of misschien een klacht, dan kan je contact opnemen met je lokale GGD. .

post blog
X

Het personenregister in de kinderopvang

zo 04 maart 2018

Vanaf 1 maart 2018 moet iedereen die werkt of woont op een plek waar kinderen worden opgevangen, zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Met het personenregister worden medewerkers continu gescreend op strafbare feiten die belemmerend of bezwaarlijk zijn bij het werken met kinderen. Meer weten? Check de site veranderingenkinderopvang.nl of check deze video. .

post blog
X

Heb jij een klacht over de kinderopvang?

vr 02 maart 2018

Heb jij een klacht over jouw kinderopvang, gastouder of peuterspeelzaal? Dan kan je terecht natuurlijk bij je oudercommissie, de organisatie zelf, maar ook bij het klachtenloket kinderopvang. In deze video lichten ze toe wat ze exact doen. 

.

post woww bericht
X

10 tips voor de Lust-ik-niet-Fase! Succes!

ma 15 januari 2018

De meeste peuters hebben ze Lust-ik-niet-Fase! Niet altijd even leuk of makkelijk, maar het voedingscentrum heeft wat handige tips... We wensen je heel veel succes en onthoud; altijd blijven adem halen ook al zit de boerenkool aan het plafond!.

post woww bericht
X

De eerste hapjes

ma 15 januari 2018

Nu je baby 6 maanden is, is het tijd voor de eerste hapjes. Misschien ben je al begonnen. Bij het voedingscentrum vind je alle informatie die je nodig hebt als het gaat om gezonde voeding voor je kind per leeftijdsfase. Ook hebben ze de 'Kies ik Gezond'- app ontwikkeld.

post woww bericht
X

Al die schermen...

ma 15 januari 2018

Ook al op deze leeftijd spelen schermen en media-opvoeding een rol. Groter dan we vaak denken met elkaar. Er zijn verschillende sites die je tips en adviezen geven over hoe, wat, waar en hoe vaak. Ook kan je terecht met vragen op veel sites. We hebben er een paar op een rijtje gezet.

Kind & Media

Mediaopvoeding.nl

Mijn kind online

Groei Gids

Mediawijsheid

Schooltv.

post blog
X

Nieuw in de kinderopvang

do 28 december 2017

Per 1 januari 2018 gaat er heel wat veranderen in de kinderopvang. De Wet IKK (Innovatie Kwaliteit Kinderopvang) gaat in. In deze video wordt het 1 en ander toegelicht. Meer weten? Check veranderingenkinderopvang.nl.

 .

post woww bericht
X

Slimme Boefjes

di 19 december 2017

Voor sommige moeders is het krijgen van een kind een uitdaging gewoon omdat ze de financiele middelen niet hebben. op de site waar je dit kan doen..

post blog
X

Checklist Het Ouderschapsplan voor iedereen

di 07 november 2017

 

Met het grote nieuws, dat je een kind krijgt, breekt direct een bijzondere, spannende en drukke tijd aan: bezoekjes aan de verloskundige, het inrichten van de babykamer, een lijf dat verandert en om goede zorg vraagt, het kiezen van babynamen… Genoeg te doen! Maar hebben jullie het er al over gehad, wie straks wat doet? Wie de bezoekjes aan de dokter op zich neemt? Wie brengt en haalt naar en van opvang, school, clubjes, sport? Kortom: hoe ziet jullie ouderschapsplan eruit?

Het lijkt nog vroeg, maar als je het er nú over hebt, heb je alle tijd om straks op één lijn te zitten.

post woww bericht
X

Als jullie uit elkaar gaan

wo 20 september 2017

Het beëindigen van een relatie is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Nog meer, als er kinderen in het spel zijn. Het klinkt misschien gek, vooral als alles tussen jullie goed lijkt te gaan, maar toch is het goed om eens stil te staan bij het "wat als" scenario. Hoe regelen jullie de zorg? Hoe de geldzaken? Hoe zorg je ervoor, dat jullie zelf, maar vooral ook je kind(-eren) goed uit de scheiding komen? Hoe voorkom je een vechtscheiding en wat doe je bij conflicten rond het uit elkaar gaan? Bespreek het met elkaar.

Laad meer items